Chihuahuacirkelns avelskommitté bjuder in till en spännande och viktig föreläsning om Agria Breed Profiles. Annika Forsberg från Agria kommer och presenterar den senaste skade- och sjukdomsstatistiken för att ge oss en bild av hälsostatusen inom vår ras.

Du anmäler till föreläsningen via detta formulär: https://forms.gle/mauFRBHT4Gcg8LLA6

Vi kommer bland annat titta på vilka skador och sjukdomar som är vanligast hos chihuahua och hur chihuahua står sig hälsomässigt i förhållande till andra hundar.
Föreläsningen kräver inte några förkunskaper och passar alla som är intresserade av chihuahua. Föreläsningen är helt gratis och det krävs inget medlemskap. Det här är en föreläsning du inte vill missa!

Sista anmälningsdag är den 15 januari 2024 och länk till föreläsningen kommer på mail dagen innan föreläsningen.

VAD ÄR AGRIA BREED PROFILES?
Agria Breed Profiles är ett världsunikt material som speglar hälsostatusen hos våra svenska hundar sedan 1995. Idag används Agria Breed Profiles av rasklubbar för att identifiera hur varje ras kan blir friskare och mer hälsosam. Agrias statistik används även i olika forskningssammanhang vid de skandinaviska universiteteten i Sverige, Norge, Danmark, Finland, men också i andra delar av världen.
Agria Breed Profiles är en viktig del i att definiera och uppmärksamma gemensamma sjukdomar och skador i olika hundraser. De är ett stöd i rasklubbarnas arbete med att identifiera hälsorelaterade åkommor och sätta gemensamma avelsmål. Arbetet har finansierats via Agria och Svenska Kennelklubbens forskningsfond.
Agria Breed Profiles används även i arbetet med rasspecifika avelsstrategier (RAS) inom rasklubbarna. Under föreläsningen kommer vi att titta närmare på den senaste statistiken för 2016–2021 som kommer att ingå som underlag för den revidering av RAS för chihuahua som pågår just nu.

Har du frågor är du välkommen att kontakta avelskommittén på avelskommitten@chihuahuacirkeln.com

Hoppas vi ses i januari!