Här hittar du topplistor genom åren. Uträkningarna görs av Sandra Engström & Eva Thorell och grundar sig på resultat inom de olika ”aktiva grenarna”. För att se hur poängen beräknas, se artikeln ”Uträkning Årets Aktiva” nedan.

Har din hund placerat sig på någon av listorna skicka gärna in en representativ bild av detta så läggs den upp. Bilden behöver vara av bra upplösning  (ej för liten eller pixlig), gärna 300 dpi. Är det någon information kring din hund som inte stämmer, hör av dig till oss på E-post: Aktivchi@gmail.com

Årets listor uppdateras vanligen en gång under året, så att man kan följa ställningen. Datumet bredvid anger när listan senast är uppdaterad. Tävlingen om 10 i topp och ”årets hund” inom de olika grenarna pågår från 1/1 till 31/12 varje år.

En bit in på det nya året räknas slutresultaten ut. Det dröjer lite för att resultat ibland kan ta lång tid att registreras och bli korrekt. Vi väntar därför lite med att lägga ut slutresultat, för att försöka försäkra oss om att det blir rätt. Tävlingsresultaten utläses ett och ett via SKK Hunddata och räknas därmed ut utifrån de officiella registrerade resultaten. Ägare till hund får gärna kontakta oss om något resultat är felregistrerat, så att vi kan hålla koll och invänta en eventuell ändring.

För att kunna delta i tävlan måste ägaren eller leasinghemmet vara medlem i Chihuahuacirkeln. Huvudregeln är alltså att den som uppehåller och/eller är den som tävlar med hunden ska vara medlem.
Om våra nordiska kollegor placerat sig förväntar vi oss medlemskap i det egna landets rasklubb. Självklart gäller SKKs och FCIs aktuella regler för tävlan och du måste vara medlem i CC för att kunna få topplisterosett eller diplom.

Nedan hittar du listor på placerade hundar genom åren samt hur man räknar ut poängen.

OBS! Detta beräkningsunderlag är under revidering sedan 2022 och ska justeras för 2023.
Topplistegruppen har inte hunnit hantera förändringarna helt för publicering. Ber om ursäkt för fördröjningen. 

2022

2020-2021

Inställda topplistor p.g.a. covid-19

2019

2018

2017

2016

2015 

2014

2013